2400 Dunaújváros, Budai Nagy Antal út 7/d. metalufix@metalufix.com

Cégünk az alábbi termékeket gyártja

Homlokzati téglaburkolat rögzítőrendszer:

Homlokzati téglaburkolat rögzítésére egy olyan egyedülállóan új típusú konzolrendszert fejlesztünk ki, mely megoldja azt a problémát, amit az egyenetlen háttérfalazat okoz.

A jelenlegi rögzítő rendszereknél a vízszintes irányú állítási lehetőség ± 1 cm. Ennél nagyobb külső sík eltérést már csak hézagolással, vagy a tervektől eltérő méretű tartóelemek külön legyártásával lehet kiegyenlíteni. Ez a megoldás többletköltséget, és határidő csúszást eredményez.

Az általunk fejlesztett tartórendszer állítási lehetősége jóval nagyobb. Anélkül, hogy pontosan fel kellene mérni a rögzítési pontoknál a homlokzat kiállásait, azonnal el lehet kezdeni a tartóelemek felszerelését. A konzolokhoz csereelemeket biztosítunk, de csak a felhasznált elemeket számoljuk el.

További előnye, hogy (a nagyobb sorozatú előregyártás miatt) kedvezőbb költséggel, és rövidebb szállítási határidőkkel gyártható a rendszer.

Nagytáblás homlokzatburkolat (szálcement, kompozitlemez, kerámia stb)

A rögzítőrendszer egy alumínium vázszerkezet. A tartó és kitámasztóelemek saját üzemünkben készülnek. Nagy előnye más rendszerekkel szemben, hogy nem egy előre elkészített alumínium szelvényből, darabolással készül, és nem is lemezből, hidegen hajlítva. Az előbbi módszer hátránya, hogy nagy raktárkészletet kell tartani, ami jelentősen növeli a költségeket. Az utóbbi megoldás hátránya, hogy egy gyenge tartórendszert kapunk. Az általunk gyártott rendszer mindkét problémát kiküszöböli, ezáltal rendkívül merev, rugalmasan gyártható konzolokat tudunk alacsony költséggel szállítani.

Természetes kőlap burkolat:

A kőlapburkolatok rögzítésére több fajta rendszert kínálunk. A legegyszerűbb a befalazható, úgynevezett "csőkapocs", amely 4-30 cm külső burkolati síkig, és 0,15-1,00 kN terhelhetőségig alkalmazható YTONG, vagy vázkerámia háttérfalazatoknál. Alapanyaga 1.4301 rozsdamentes acél.

Másik rendszer a szerelt lemezkapocs, az úgynevezett "francia kapocs". Ezek az elemek elsősorban beton háttérfalazatnál alkalmazhatóak, 5-30 cm külső síkig. Speciális esetben gyártható nagyobb méret is, de általában az már nem gazdaságos. Alapanyaga 1.4301 rozsdamentes acél.

A harmadik rendszer a sínes háttérszerkezet. Ebben az esetben a födémbe szükséges rögzíteni egy tartóelemet, illetve a kitöltőfalazatba méterenként egy-egy kitámasztóelemet. A tartó- és kitámasztóelemekre C sín kerül. A kőlapburkolat menetes fejekkel kapcsolódik a C sínhez. A háttérszerkezet alapanyaga horganyzott acél, a menetes fejek 1.4301 rozsdamentes acélból készülnek.