2400 Dunaújváros, Budai Nagy Antal út 7/d. metalufix@metalufix.com
A MetaluFix Kft. által gyártott tartórendszer szerepe, hogy lehetővé tegye a különböző nagytáblás homlokzatburkolati lapok (pl. kerámia, szálcement, kompozitlemez stb.) felszerelését, eleget téve az állandóan váltakozó építészeti igényeknek. A panel felszerelése lehetséges ragasztással, rögzítőfüllel, vagy szegecseléssel.
     
 Panel rögzítése ragasztással  Panel rögzítése rögzítőfüllel  Panel rögzítése szegeccsel
 Állíthatósága alkalmassá teszi egyenetlen háttérfalazat esetén is sík homlokzatburkolat elkészítését.
Abra ALU Fuggoleges Vizszintes
T borda  L borda   T borda  
 Abra ALU Fuggoleges Abra

A lapok között (függőleges fugáknál) „T” tartóborda, a függőleges fugák között „L” tartó borda kerül beépítésre. A burkolólapokat minden esetben függőleges tartóbordákra szerelik. A függőleges bordák hossza legfeljebb három méter lehet. A „T” tartóbordák 80/60x2 mm, vagy 120/60x1,8 mm méretűek, az „L” tartóbordák 40/60x1,8 mm méretűek. Alapanyaguk EN AW-6063-T66 alumínium.
A bordák felszerelése minden esetben egy darab tartókonzol (MK T), és a borda hosszától illetve a terheléstől függően egy, kettő, vagy három bekötőkonzol (MKB) segítségével történik. A konzol alapanyaga EN AW-6060-T66, illetve EN AW-5754-H22 alumínium.

A bordák közötti távolság meghatározásához a burkolólap gyártójának előírását, illetve a fellépő súly- és szélterhek nagyságát szükséges figyelembe venni.