2400 Dunaújváros, Budai Nagy Antal út 7/d. metalufix@metalufix.com

Kedvezményezett neve: MetaluFix Rögzítéstechnika Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: Prototípus fejlesztés a MetaluFix Kft.-nél

Szerződött támogatás összege: 14 738 298,- Ft

Támogatás mértéke: 52,05 %

A projekt tartalmának bemutatása: A projekt során egy olyan egyedi konzolrendszer került kialakításra, mely szakít a versenytársak által is alkalmazott hagyományos gyártási technológiával. Az újonnan kifejlesztett prototípus és annak gyártási technológiája lehetővé teszi a különböző méretű és teherbírású konzolok gyártását oly módon, hogy az ne igényeljen további beruházásokat, valamint elkerülhető a gyártáshoz szükséges alapanyag készlet felhalmozása.

Mindemellett a prototípus rugalmasabban alkalmazható a különböző felületek által jelentkező szerelési igények során. Azonban a legjelentősebb fejlesztési elem a tartókonzolok gyártása során a konzolba épített hőhíd megszakító elem. A MetaluFix Kft. által kifejlesztésre került prototípus tartókonzol elemek tehát nem kizárólag a gyártási technológiájukat tekintve hordoznak újdonságot, hanem egyéb, hővezetési képességeiket tekintve is jelentős előrelépést jelentenek az eddig alkalmazott technológiához képest, így a piaci bevezetése is könnyen megvalósítható.

A 28,32 millió forint összköltségű beruházást 17,74 millió forint vissza nem térítendő támogatás segítségével, a Széchenyi 2020 program keretében valósította meg a társaság.

Projekt befejezési dátuma: 2019.03.31

Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.7-15-2016-01151